Polderjihadi wil beroep thuis afwachten
Binnenland

Polderjihadi wil beroep thuis afwachten.

De 34-jarige jihadganger Azzedine C. zou graag in vrijheid zijn hoger beroep afwachten, dat pas in het najaar op de planning staat om inhoudelijk behandeld te worden.

C. kreeg in december 2015 zes jaar gevangenisstraf aan zijn broek wegens het ronselen van jongeren om de heilige strijd aan te gaan in Syrië en Irak, opruiing, deelname aan een criminele en terroristische organisatie, belediging en smaad. Een hele waslijst aan wandaden dus. Hij slijt zijn dagen momenteel eenzaam in de zwaarbewaakte gevangenis in Vucht, maar daar wordt C. niet gelukkig van. Het gevangenisleven valt hem zwaar. Hij is daarom bereid zich aan de voorwaarden te houden die bij voorlopige vrijlating horen.

Het Openbaar Ministerie ziet die vrijlating vooralsnog niet zo zitten, zo weet Omroep West. Zo zou C. de eenzame opsluiting volledig aan zichzelf hebben te danken, door medegevangenen te pas en te onpas te bedreigen. Ook zou hij gewoon doorgaan met opruien en zou hij een absolute sfeermaker zijn. U verwacht het niet, maar C. speelt het slachtoffer en stelt juist dat hij degene is die ernstig bedreigd zou zijn. Aankomende maandag zal het gerechtshof in Den Haag het verzoek behandelen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →