'Polderjihadist Victor D. verblijft in NL'
Binnenland

'Polderjihadist Victor D. verblijft in NL'.

Wat fijn! Onze eigen Nederlandse bekeerling Victor 'Zakariya al Hollandi' D. uit Heeten is weer in het land. Tenminste, als we een bron op Twitter mogen geloven.

Nu verwachten wij natuurlijk dat meneer ontzettend spijt heeft van zijn daden en zichzelf meteen heeft aangegeven. Nou, niks is minder waar. Volgens verschillende bronnen bij GeenStijl is Victor gesignaleerd toen hij uit de salafistische As Soennah-moskee kwam lopen.

Vinden wij raar, mocht het waar zijn. Overigens heeft de AIVD dit nieuws niet bevestigd. Wel is er sinds januari van dit jaar een strafproces tegen hem gaande omdat hij in 2013 besloot zich bij de heilige oorlog in Syrië aan te sluiten. 

In december vorig jaar verdween deze polderjihadist van de radar. Dit gebeurde kort nadat hij het bericht de wereld in had geholpen dat hij een poging zou wagen terug te keren naar het veilige Nederland. De strijd in Syrië bleek toch wat minder cool te zijn dan verwacht. 'Gelukkig' gaf Victor D. in februari van dit jaar een teken van leven middels een belletje aan de redactie van RTV Oost.

Alle artikelen geladen. Overzicht →