Politici beschuldigen FDF-voorman massaal van intimidatie: wel zo makkelijk!

Politici beschuldigen FDF-voorman massaal van intimidatie: wel zo makkelijk! 

29 juni 2023 - 10:20

Vindt je het gek dat de boeren denken dat ze door de regering worden gehaat? Groot was de ophef gisteravond over het feit dat CDA-politici Derk Boswijk en Eline Vedder massaal platgebeld en geappt worden door boeren dan wel boerensympathisanten die willen dat het CDA vandaag het kabinet laat vallen, zodat de stikstofplannen van datzelfde kabinet niet doorgaan. Dit zou zijn gebeurd na een oproep van FDF-voorman Mark van den Oever op Twitter, met daarbij een lijst met telefoonnummers van verschillende CDA'ers.

Maar, wat leert een klein beetje digitaal graven en onderzoek ons? Het bericht lijkt dan misschien wel door Mark van den Oever gepubliceerd te zijn, maar als je wat verder zou kijken dan je eigen neus lang is dan kom je erachter dat het in werkelijkheid is geplaatst door een of andere wappie genaamd Nientje de Plasgeitenbreier die waarschijnlijk dit wel lachen vond en stoer wilde doen, en daarbij een foto van Van den Oever plaatste.

Even los van de vraag of het inderdaad 'lachen' is om politici massaal plat te appen en telefoneren met dit soort 'dringend advies', was alles en iedereen in politiek Den Haag er als de kippen bij om hier schande van te spreken en de FDF-voorman te beschuldigen van pure intimidatie. Vooral uit GroenLinks- en D66-hoek wist men niet hoe snel ze ook een Tweet met 'dit kan niet' de wereld in moesten slingeren.

En dat terwijl als je ook maar twee tellen nadenkt je zelf ook wel snapt dat iemand met het account Nina97508399 niet serieus te nemen is. Hoe dan ook, Mark van den Oever heeft hier niks mee te maken (draadje hier). Tegenover de NOS legt hij het zelf even uit: "Dit is niet van ons, we hebben geen Twitter. Ik heb die nummers niet geplaatst", sterker nog: hij zou niet eens de betreffende telefoonnummers in bezit hebben. Dat Van den Oever ook zegt dat hij evengoed "geen medelijden" heeft met de politici die nu platgebeld worden, 'want daar zijn telefoons voor', is niet alleen begrijpelijk maar verder ook weinig mis mee.

Het komt D66 en GroenLinks stiekem ook wel goed uit hè? Vandaag vindt het boerenprotest plaats omdat de regering er nou eenmaal een zooitje van maakt en als je dan voor de regering, of anders wel voor de groene agenda, bent, dan ga je slaan met elke stok die je kunt vinden. Zonder bronnen te checken, zonder feiten te checken, omdat het allemaal zo lekker past binnen je overtuigingen. Of zouden D66'ers hier misschien zelf achter zitten? Met die partij weet je het immers ook nooit. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml