'We Are Here-debat is geen prioriteit'
Binnenland

'We Are Here-debat is geen prioriteit'.

Hè wat fijn, de leden van krakersbende We Are Here kunnen nog lekker minimaal drie weken in 'hun' huizen blijven zitten. Het debat over wat te doen met hen wordt uitgesteld. Waarom? Er moeten eerst andere 'spoedzaken' behandeld worden, gevolgd door een welverdiende vakantie.

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis bevestigt dit aan AT5. "Ik had dit debat aangevraagd en het is op de snelst mogelijke manier ingepland. Nu komen er een aantal spoedzaken voor en daar hebben we alle begrip voor."

Koerhuis mag er dan begrip voor hebben, wij niet. Wij begrijpen eigenlijk al niet waarover gedebatteerd dient te worden. Voor zover wij weten is kraken gewoon keihard verboden en moeten mensen die dat doen aangepakt worden, maar zoals u weet vond burgemeester Van Aartsen het niet nodig om fatsoenlijk in te grijpen.

Nu hebben we in het politieke spectrum verder ook nog partijen als GroenLinks, D66, PvdA en SP, die al voor de verkiezingen een motie hebben ondertekend om de gekraakte panden niet te ontruimen. GroenLinks ziet bijvoorbeeld eerst liever een bed-bad-broodvoorziening die 24 uur lang duurt. 

Maar wat zijn die spoedzaken dan?

Goed, er moet dus eerst gedebatteerd worden, maar wat die zogenaamde spoedzaken zijn is ons niet helemaal duidelijk. Of zou Koerhuis doelen op de debatten omtrent de leugens van het kabinet over een memo over dividendbelasting?

Is ook heel belangrijk natuurlijk. Ondertussen gaat het kraken - hoewel verboden - natuurlijk vrolijk door. Over drie weken kunnen we eindelijk praten, het mei-reces komt namelijk eerst. In 2024 wordt waarschijnlijk een keer ingegrepen.

  

Alle artikelen geladen. Overzicht →