Politici zijn leugenaars voor wie de NOS spreekbuis van is

Politici zijn leugenaars voor wie de NOS spreekbuis van is  

11 juni 2022 - 11:19

Er is natuurlijk allemaal heel belangrijk nieuws in Nederland, zoals dat de asielcentra vol zitten en op stoeltjes moeten slapen (ga op de grond liggen dan! Je weet niet op hoeveel vliegvelden ik dat gedaan heb, toen reizen nog heel normaal was en overstaptijden in met name Amerika de hel). Nu.nl bericht zelfs dat grote groepen migranten zonder papieren de arbeidsmarkt niet opkomen. Dat is de kop van het verhaal hé? Lekker stemming maken om een alinea verderop te lezen dat deze grote groepen ongedocumenteerd én uitgeprocedeerd zijn. Welk onderdeel van ‘uitgeprocedeerd’ denk je dat recht geeft op een plek op de arbeidsmarkt? Anders dan 'geen'? Ook belangrijk: onder de rook van Schiphol is geen plek voor studenten, wel voor statushouders.

Serieus?! Studenten willen wonen, maar het is niet ‘goed genoeg’?! En hoeveel advocaten in Nederland staan te springen om procedures aan te spannen dat dit ‘diskriminaaaaasieeeee’ is want ‘niet goed genoeg voor studenten maar zeker wel voor buitenlanders’?! Geef een projectontwikkelaar de grond en hij stampt er goede woningen uit. Voor studenten of anderen. Maar nee: statushouders gaan voor, ook al willen Nederlandse studenten in de herrie wonen. Logisch.

Net zo logisch als dat de NOS een nieuwe hoofdredacteur zoekt. Bij gelijke geschiktheid gaat iemand van binnen de organisatie voor – dus dan weet je al dat deze hele procedure voor de kat z’n viool is – maar dat neemt niet weg dat we ons kunnen verkneukelen over wat er staat te gebeuren. Een oude grijze man die denkt dat diversiteit te belonen valt met een prijs, gaat weg. Dezelfde oude man die doet alsof Nederland bestaat uit 17 bijna 18 miljoen randdebielen die net leren lezen en schrijven, en daarom het nieuws van TikTok en Twitter recycled. Niet dat ik op TikTok zit maar goed, het NOS-nieuws hoef ik niet aan te hebben om te weten wat zich in de wereld afspeelt. Miljoenen aan overheidssubsidie – belastinggeld dus – en niet in staat om een ander dan z’n eigen mensen serieus te nemen. Nederland bevindt zich aan de andere kant van de beeldbuis. Het scherm, sorry. Wij zijn de randdebielen die opgevoed moeten worden in Jip-en-Janneketaal, politici zijn de leugenaars voor wie NOS en NPO de spreekbuis zijn.

En dus lijkt het me een goed idee om te solliciteren. Het kan alleen online maar laten we wel wezen: op de plek van hoofdredacteur zit je niet voor jezelf, niet voor je organisatie maar voor NEDERLAND. Voor de burgers. Om ons te informeren. Zo moeilijk is het niet – al doet de ombudsvrouw van de NPO het wel zo voorkomen. Omroep ON is BAH want onprofessioneel en onervaren, maar de rest is desondanks net zo onprofessioneel en onervaren: HOERA?! Hou toch op mensen, hou toch op.

Het lijkt me ook goed dat een hoofdredacteur tussen het volk woont en leeft – de binnenstad van Rotterdam wordt niet veel volkser kan ik je vertellen. Elke bezoeker uit Amsterdam die een terras pakt, zegt binnen tien minuten: ‘het is niet normaal hoe multicultureel deze stad is. Ik heb hier meer variëteit gezien qua mensen, kleur, uitdossing en gedrag dan in een half jaar in Amsteradm.’ Elke bezoeker hé? Niet alleen die uit Amsterdam Oud-Zuid.

Anyways, to be continued. Die onzin van de online sollicitatieprocedure van de NOS ga ik lachend tegemoet. Online betekent eigenlijk dat Nederland mag stemmen, toch? Da’s pas inclusief en waar voor je belastinggeld. En nu moet ik naar Schiphol. Op naar Frankrijk, met ladies uit Amsterdam-Zuid. Je bent een wandelende diversiteitsbokaal of niet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.