'1.200 vrouwen aangerand met Duits O&N'
Buitenland

'1.200 vrouwen aangerand met Duits O&N'.

Tijdens afgelopen Nieuwjaar zijn in Duitsland 1.200 vrouwen slachtoffer geworden van seksaanvallen. De bulk van de misdrijven vond plaats in de steden Keulen (600) en Hamburg (400). Volgens een gelekt politierapport waren zo'n 2.000 mannen bij de aanrandingsgolf betrokken. 

Slechts 120 daders zijn tot dusver geïdentificeerd, schrijft The Mail Online op basis van berichtgeving in de Sueddeutsche Zeitung. In ongeveer de helft van de gevallen zou het gaan om buitenlandse mannen die pas kort in Duitsland verbleven. De rechter veroordeelde vooralsnog vier personen voor de zedenmisdrijven, die vaak met berovingen gepaard gingen.

Twee van de daders, de Irakees Hussain A. en Hassan T. uit Algerije, werden voor hun aandeel in de taharrush gamea slechts tot voorwaardelijke straffen veroordeeld. Desalniettemin bestempelde de rechter het duo tot "dieren". A. genoot pas een jaar de Duitse gastvrijheid toen hij de misdrijven beging en T. slechts luttele maanden. De aanranders verlieten de rechtbank lachend en juichend. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →