Politie Almere voorkomt bomaanslag van puber (14) op 13-jarige

Politie Almere voorkomt bomaanslag van puber (14) op 13-jarige 

10 februari 2023 - 15:40

Zo dan, dat is nog eens wat anders dan steekwapens. De politie wist vorige week net op tijd een aanslag in Almere te verijdelen met hulp van oplettende buurtgenoten, toen een tiener (14) een bomaanslag wilde plegen op een andere tiener (13). 

Met een 'zelfgemaakt explosief met de kracht van een handgranaat' was de 14-jarige jongen onderweg naar een woning aan de Binnenhof in de wijk Almere-Haven. Dit ging dus net goed, maar de politie noemt dit voorbeeld wel exemplarisch voor de prachtige stad:

"Wij zien ontwikkelingen die zorgwekkend zijn. Jongeren klimmen snel op in het criminele milieu en dat gaat gepaard met geweld. Het is niet anders dan in andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Maar we hebben hier het geld, de middelen en capaciteit van vroeger, terwijl het een andere tijd is dan 23 jaar geleden", doet de politie zijn verhaal in de Telegraaf.

Ondertussen lachen de jeugdige criminelen zich een ongeluk: "We hebben nu zo’n 25 tot 30 jongeren in beeld voor online criminaliteit die wij eerder in het vizier hadden voor straatroven. Ze beseffen dat er zonder veel risico in online criminaliteit enorm veel te verdienen is. In de zaken die wij nu draaien, zien we dat ze vier tot vijf ton winst maken", aldus de Stekre Arm der Wet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml