Politie Antwerpen voortaan altijd met wapen
Buitenland

Politie Antwerpen voortaan altijd met wapen.

Na de terreuraanslag met een machete op twee politieagentes in Charleroi neemt de Antwerpse politie geen enkel risico meer. Agenten die op straat opereren hebben vanaf nu altijd verplicht hun dienstwapen op zak, zo werd vandaag bepaald. 

Zelfs burgerpersoneel mag zich gaan bewapenen tegen het terroristisch gespuis, namelijk met pepperspray, schrijft VRT

Politiewoordvoerder Wouter Bruyns: "Wij hebben beslist dat al onze operationele medewerkers - de mensen in uniform aan onthaalkantoren zitten bijvoorbeeld - en rechtstreeks contact met onze burgers hebben verplicht hun dienstwapen moeten dragen. Dat is anders dan voordien. Vroeger was men daar wat vrij in, maar nu gaan dat wel opleggen. Voor het burgerpersoneel gaan we bijkomende opleidingen voorzien om de beschermingsmiddelen van de politie ook voor burgerpersoneel te kunnen gebruiken. Dus gaan we onze mensen leren omgaan met pepperspray."

BiZa-minister Jan Jambon vergadert morgen met diverse politiediensten. Tijdens het overleg zal bekeken worden of het huidige verhoogde waakzaamheidsniveau volstaat. "We zullen bekijken of het nodig is extra veiligheidsmaatregelen voor de politie te nemen", aldus Jambon.

Alle artikelen geladen. Overzicht →