Politie pakt zes pro-pieten, krijgen de roe

Politie pakt zes pro-pieten, krijgen de roe 

11 december 2018 - 16:10

Weet u het nog, een groepje fanatieke voetbalsupporters aka 'hooligans' die zich in Eindhoven bij de Sinterklaasintocht vrij asociaal gedroegen?

Van de politie hoeft u normaliter niet zo één twee drie actie te verwachten. Aangiftes blijven vaak heel lang liggen. Dat is anders als het gaat om Kick Out Zwarte Piet en haar aanhang. Dan lopen het Openbaar Ministerie en haar knechten zich de benen uit het lijf. Hebben we met volksheldin Jenny Douwes al kunnen zien.

Want wat hebben we tranen gelachen om het animatiefilmpje dat het OM op peuterspeelzaal-niveau opnam, en waar vervolgens ook nog een woordvoerder over ging vertellen hoe hij daar helemaal achterstond. Ja, dat was mooie televisie. Najib Amhali is er niets bij.

Nu, sinds 17 november is de politie al bezig met het naspeuren van camerabeelden uit Eindhoven in de hoop zoveel mogelijk betrokken personen te kunnen identificeren. Lukt aardig, vanmorgen zijn er zes mensen aangehouden die allen verdacht worden van openlijke geweldpleging. Met de zes aanhoudingen komt het totaalaantal nu op twaalf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie