Politie bezig om Brabantse pillenmaffia op te rollen

Politie bezig om Brabantse pillenmaffia op te rollen 

09 november 2021 - 10:48

Spanning en sensatie in de Lage Landen: agenten doen sinds vanochtend op meerdere plaatsen in Nederland en België invallen in een grootschalig onderzoek tegen drugsproductie en -handel. Zes mensen zijn tot nu toe aangehouden.

De hoofdverdachte is een 32-jarige man, volgens De Telegraaf gaat het om Stefan P., een telg uit een bekende en beruchte Roma-familie. Hij is opgepakt op een woonwagenkamp in Bergeijk en zou een leidende rol hebben gehad. De politie stelt in een persbericht niet uit te sluiten dat het meer criminelen in de kraag gaat vatten.

De actie begon rond 05.00 uur vanochtend en liefst 275 agenten werden daarvoor opgetrommeld. De politiemacht bestaat uit 250 Nederlandse agenten en 25 agenten uit België en deed invallen op adressen in Eindhoven, Utrecht, Bergeijk en Pelt en Neerpelt in België.

De criminele organisatie die in kaart is gebracht zou zich in en buiten Nederland bezig hebben gehouden met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine. "Sinds mei vorig jaar werd er onderzoek gedaan naar de organisatie. Extra bewijs in de zaak kreeg de politie door de ontmanteling van meerdere drugslabs in Nederland, Duitsland en België. Die labs was de politie op het spoor gekomen nadat ze chatberichten van de berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom ter beschikking had gekregen."

Petje af dus voor oom agent. Of, zoals ze zelf (vol trots blijkbaar) zeggen: "er komt een moment dat de politie op je schouder tikt." Juist ja, heel goed. Nu graag nog deze criminelen zwaar straffen (en andere maffia-bendes opsluiten). Dank u.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml