Politie buigt: Zwarte Piet niet meer welkom
Binnenland

Politie buigt: Zwarte Piet niet meer welkom.

Onze zeer gewaardeerde politie, ook wel bekend van het platlopen van iftar-feestjes en rap-nummers recorden om een betere band met hangjeugd te ontwikkelen, gaat Zwarte Piet verbannen van interne sinterklaasvieringen.

Want ey, het kan verdomme niet zo zijn dat agenten en hun kinderen niet komen opdagen omdat zij zich een slachtofferrol hebben laten aanpraten door KOZP en consorten.

Vorig jaar al, toen de pietendiscussie op haar hoogtepunt belandde, vroeg de korpsleiding individuele korpsen voorzichtig "na te denken" over een viering die voor iedereen prettig is". Iemand verbaasd over de uitkomst van dat nadenken?

Korpsen krijgen de tijd tot 2020, anders de roe

Natuurlijk hoefden de korpsen niet na te denken. De korpsleiding schrijft in een verklaring namelijk dat men tot 2020 de tijd wordt krijgt om alle kernmerken van Zwarte Piet uit politiebureau's te verbannen. Dat heeft weinig met nadenken te maken, dat is gewoon een ouderwets bevel. Gelukkig maar, stralen ze tenminste nog ergens gezag uit.

Stelt u zich het volgende voor: Agent B100 viert op bureau sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet, een dag later in zijn/haar/het (zijn er eigenlijk Transgender-agenten?) thuis mét Zwarte Piet. Beetje krom, niet?

Meer lezen over Zwarte Piet?
Alle artikelen geladen. Overzicht →