'Politie checkt drugsbezit in Benelux'
Binnenland

'Politie checkt drugsbezit in Benelux'.

De Politie- en douanediensten in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk hebben vorige week bij een internationale politieactie 162 mensen betrapt op het bij zich hebben van verdovende middelen. Daarnaast werden 14 mensen in de boeien geslagen.

Bij de actie, die plaatsvond tussen zes en negen oktober, pakten de dienders grootscheeps uit. Maar liefst 1.330 voertuigen en 16 treinen werden doorzocht, waarbij dus zogezegd 14 personen met oom agent mee mochten naar het bureau. Naast de arrestaties hebben de autoriteiten ook beslag gelegd op 12 auto's en 11 wapens.

De drugs die de speurneuzen het vaakst bij de actie aantroffen was marihuana, om en nabij de vierenhalve kilo. Ook hasj deed het goed met ongeveer een halve kilo, zo weet het AD. Verder werd er beslag gelegd op 129 cannabiszaden, 29 cannabisplanten, 68 jointjes en 317 spacecake. Qua harddrugs namen de agenten 34 gram heroïne, 47,7 gram cocaïne, 57,59 gram amfetamines, 31 xtc-varianten, 73,7 gram paddenstoelen en 23,2 gram ghb in beslag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →