Politie doet niets aan overlastgevende toetertrouwstoet
Buitenland

Politie doet niets aan overlastgevende toetertrouwstoet.

De politie in Rotterdam heeft afgelopen vrijdag niets gedaan om overlastgevende Marokkanen die bij een trouwfeestje op klassieke wijze alle regels aan hun Gucci-patta's lapten te bestraffen. Joost Eerdmans is hier ziedend over.

Zo wil Eerdmans graag van burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Bart Wijbenga weten of en hoeveel boetes de politie heeft uitgedeeld. Ook wil hij weten of de beleidsbepalers het met hem eens zijn dat wanneer er geen boetes zijn uitgevaardigd, dit alsnog moet gebeuren.

De lijst met overtredingen is allesbehalve mis. Zo werd er op de daken van de auto's gezeten, werden er burnout's getrokken en werd er ook met vuurwerk gegooid op de weg. Fietsers en voetgangers moesten uitwijken voor door rood rijdende en spookrijdende voertuigen, met alle gevaren van dien.

Ze reden onder andere over de Westzeedijk, Erasmusbrug, Posthumalaan en de Maashaven Noordzijde waarna bij een ontmoeting op Katendrecht de stoet weer vertrok via de Brielselaan en de Maastunnel in de richting van de 1ste Middellandstraat. Er werden automobilisten door dure bolides klemgereden zodat de groep bij elkaar bleef en even flink gas kon geven. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →