Upd: 'Vingerafdrukken Anis A. in truck'
Buitenland

Upd: 'Vingerafdrukken Anis A. in truck'.

De Duitse politie heeft vanochtend een asielzoekerscentrum in Emmerich, net over de grens bij Arnhem, doorzocht in de klopjacht naar Anis Amri, de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn.

Update 12.37 uur: Volgens Duitse media zijn op de deur van de vrachtwagen waarmee de aanslag in Berlijn is gepleegd vingerafdrukken gevonden van de Amri, bericht NU.nl. Verder schrijft Bild dat vier contactpersonen van Amri zijn gearresteerd, maar de politie ontkende.

10.04 uur:
De actie duurde een uur en er waren zo'n honderd agenten bij betrokken, weet de NOS. De inval stond gisteren al op de planning, maar bureaucratie overtrof urgentie: wegens een procedurele fout moesten de reeds aanwezige agenten wachten tot vandaag. Of de politie iets heeft gevonden wil de hermandad niet kwijt.

Amri blijkt een crimineel verleden te hebben en werd door Duitsland als potentieel terreurverdachte beschouwd. Nu onthult The New York Times dat ook de Amerikaanse inlichtingendiensten de Tunesiër in het vizier hadden. Hij zou hebben gezocht naar handleidingen voor het maken van explosieven en contact hebben gehad met Islamitische Staat via de messenger-app Telegram (geliefd bij IS-sympathisanten).

Alle artikelen geladen. Overzicht →