Getuigen moesten arrestatiebeelden verwijderen
Binnenland

Getuigen moesten arrestatiebeelden verwijderen.

De politie van Maastricht heeft mogelijk iets uit te leggen: bij een arrestatie gisteren in Limburgs hoofdstad kwam niet alleen een man om het leven, maar nu blijkt ook nog eens dat de politie getuigen heeft gedwongen de beelden die ze van de fatale aanhouding maakten van hun telefoons te wissen.

Dat schrijft 1Limburg, die met meerdere getuigen sprak. "Er stond een jongetje te filmen met een iPhone en die werd dus afgepakt door de politie. De telefoon werd pas teruggegeven toen de beelden waren gewist. Dat heb ik gezien," vertelt een omstander. "Een jongen die naast me stond, filmde de arrestatie. Hij was al vanaf het begin aan het filmen, toen ze nog aan het vechten waren. Toen ze het slachtoffer aan het reanimeren waren, kwam een agent naar hem toe. Hij moest meteen stoppen met filmen en de beelden wissen", vertelt een ander.

Het slachtoffer was een 35-jarige Macedoniƫr met psychische problemen. Volgens de politie was er 'mogelijk sprake van verwurging' maar de hermandad beweert geen nekklem aangelegd te hebben. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de zaak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →