BOEM! Politie gaat illegale vuurwerkhandel slopen
Binnenland

BOEM! Politie gaat illegale vuurwerkhandel slopen.

Kan ook niet he, vrinden. Een beetje explosieven op het wereldwijde web te koop aanbieden en dan ook nog denken dat je daar gewoon mee wegkomt. Terwijl een simpel rotje heden ten dage wordt aangemerkt als een verdacht pakketje, waarna de explosievenopruimingsdienst het gecontroleerd tot ontploffing moet brengen.

De politie denkt er net zo over en heeft de afgelopen tijd allesbehalve stilgezeten. Vinden wij mooi, de politie die niet stilzit. Speciaal omdat de pakkans eigenlijk altijd te verwaarlozen was (Lees: men kon doen en laten wat men wilde), wordt de jacht nu wat professioneler aangepakt. 

Er zijn DUIZENDEN Nederlandse internetprofielen en websites gemonitord, die zich schuldig zouden maken aan het aanbieden van illegaal vuurwerk.

Vooral op Facebook en Twitter blijkt de handel levendig. Op YouTube kun je vervolgens terecht voor handleidingen en het live meekijken van het uitpakken van een doos met keiharde knallers.

Pech voor zowel aanbieders als afnemers: Big Brother is watching you. Alle gemonitorde advertenties worden de komende tijd nageplozen, waarna een bezoekje van de politie volgt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →