Politie gaat u de komende jaren kapot taseren

Politie gaat u de komende jaren kapot taseren 

12 januari 2022 - 12:37

De politie heeft er een nieuw speeltje bij: het stroomstootwapen. Tijdens de testfase werd het al zo'n driehonderd keer ingezet. Dat had volgens de politie geen noemenswaardig letsel tot gevolg, waardoor alle seinen op groen staan. De eerste agenten hebben zelfs al een bijbehorende cursus succesvol afgerond.

De politie maakte vandaag bekend dat bij nagenoeg alle personen bij wie een schok is toegediend het letsel beperkt bleef tot een of twee penetratiewondjes. "Een enkele keer heeft iemand lichte verwondingen opgelopen omdat die was gevallen toen hij werd getaserd."

Niks aan de hand dus. Het stroomstootwapen is daarom 'een waardevolle aanvulling'. "Er gaat een sterk de-escalerende werking uit van het stroomstootwapen. Dreigen met het wapen is in veel gevallen voldoende voor een succesvolle aanhouding of het afwenden van direct gevaar", zegt voorzitter Janis Tamsma van de stuurgroep invoering stroomstootwapen.

Zo’n 17.000 politiemedewerkers gaan gebruikmaken van het nieuwe wapen op momenten dat pepperspray of een wapenstok niet effectief is en het trekken van een vuurwapen niet wenselijk is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml