Politie geeft beelden schietpartij Charlotte vrij
Buitenland

Politie geeft beelden schietpartij Charlotte vrij.

De politie van de Amerikaanse stad Charlotte heeft gisteren de beelden vrijgeven van de schietpartij waarbij de 43-jarige Keith Scott om het leven kwam. Daarop is niet te zien of Scott een vuurwapen in zijn hand had.

Videobeelden die gemaakt zijn vanuit een politieauto laten zien dat Scott uit zijn auto stapt, met zijn armen langs zijn zij achteruit loopt en vervolgens wordt neergeschoten. Op ander videomateriaal, gemaakt door een agent, is Scott staand zichtbaar naast zijn auto met zijn armen naar beneden. Daarna is Scott pas in beeld als hij is neergeschoten. Op beide video's is het onduidelijk of hij een wapen had.

De politie heeft naast de videobeelden ook foto's vrijgegeven van het vuurwapen en de cannabis die Scott bij zich zou hebben.

Beelden van echtgenote

Rakeyia Scott, de vrouw van Keith Lamont Scott, had ook beeldopnames gemaakt met haar telefoon. ABC News kreeg de video uit handen van advocaten van de familie Scott. Daarin is te horen hoe de politie Scott oproept om zijn wapen te laten vallen, terwijl zijn vrouw roept dat hij ongewapend is. "Hij heeft geen wapen", roept Rakeyia Scott. "Hij heeft T.B.I. (traumatisch hersenletsel). Hij gaat jullie niets aandoen, hij heeft net zijn medicatie ingenomen." 

Onlusten

Na het overlijden van Scott togen mensen massaal naar de straten van Charlotte. De protesten begonnen vreedzaam, maar liepen uit de hand met verwondingen en vernielingen tot gevolg. Een 26-jarige demonstrant bezweek aan zijn verwondingen nadat hij door meerdere kogels werd geraakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →