Politie: Geen spijt van NL-alert, wel technisch onderzoek
Binnenland

Politie: Geen spijt van NL-alert, wel technisch onderzoek.

De politie heeft geen spijt van het verzenden van de NL-alert gisteren, voorafgaand aan de finale van de Europa League, maar vindt wel dat er onderzoek moet komen naar de technische fout.  

In de NL-alert werden mensen opgeroepen niet naar Amsterdam te komen, omdat het centrum vol was. Er kwam vanuit het land veel kritiek dat er überhaupt een NL-alert werd verzonden. Leo Dortland van de Amsterdamse politie staat volgens AT5 nog steeds achter de beslissing het bericht te verzenden. "We hadden spotters in het publiek van de politie, heel veel camera's en een politiehelikopter. Op basis van al die informatie en ook met de wetenschap dat nog duizenden mensen onderweg waren kun je niet anders dan zeggen: Amsterdam is vol, ga hier niet de wedstrijd kijken."

Door de technische fout ontvingen ook mensen in Vlieland, Rotterdam en Deventer een NL-alert. Anderen kregen het bericht meerdere keren. "Op het moment dat ze op het knopje verzenden drukten veranderde het pijltje in een zandloper. Iedereen kent het, en dan heb je een uitdaging en dat is ons in dit geval helaas ook overkomen", aldus Leo Dortland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →