Politie grijpt NL'ers die wapens leverden aan IS in de kraag
Binnenland

Politie grijpt NL'ers die wapens leverden aan IS in de kraag.

Schijnveilig Nederland, maar gelukkig zit de politie niet stil en heeft het drie Nederlanders opgepakt die verdacht worden van het leveren van wapens aan IS-terroristen in Frankrijk. Onze landgenoten vielen door de mand doordat hun dna matchte met dna dat gevonden was op die wapens en een sporttas.

Het gaat om een Groninger (26), een 53-jarige man die vastzit in Zaanstad en een dertigjarige zonder vaste verblijfplaats, meldt het Openbaar Ministerie.

De wapens werden ontdekt in een IS-appartement in Argenteuil twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016. In totaal betrof het een niet misselijke vondst van vijf kalasjnikovs, handvuurwapens, 30 kilo explosieven, ontstekers, valse paspoorten, mobiele telefoons en jihadistische geschriften.

Huurder van het appartement was ene Réda Kriket en die werd dan ook meteen aangehouden. De Franse autoriteiten weten zeker dat ze met de vondst van het wapenarsenaal destijds een terreuraanslag hebben voorkomen. In het grote onderzoek dat volgde bleek de dna-match met de Nederlanders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →