Vader bestelbus-aanrijder: was ongeluk
Binnenland

Vader bestelbus-aanrijder: was ongeluk.

Update 12.22 uur: De bestuurder van het witte bestelbusje dat vanmorgen op mensen inreed bij Pinkpop is volgens het Openbaar Ministerie een 34-jarige man uit Heerlen. Volgens een woordvoerder van het OM heeft de man zelf de politie gebeld en zichzelf daarna in Amsterdam aangegeven.

Vreemd, vindt u niet? Van Landgraaf naar Amsterdam rijden om je dan vervolgens 200 kilometer verder pas te melden. Een motief is vooralsnog niet bekend.

Update 15.45 uur: Wat klopt er niet? Het witte bestelbusje is aangetroffen in Heerlerheide (Heerlen), maar de verdachte heeft zichzelf dus pas in Amsterdam aangegeven. Met welk vervoersmiddel zou hij dan naar Amsterdam zijn 'gevlucht'? Of zou hij dat per trein hebben gedaan? Zodra we meer informatie hebben zullen we weer updaten.

Update 16.13 uur: Ondertussen heeft de vader van de 34-jarige verdachte het vermoeden dat zijn zoon weinig blaam betreft. 

"Het moet een ongeluk geweest zijn. Mijn zoon werkt in Amsterdam. Hij ging vanmorgen heel vroeg een collega halen. Toen moet het gebeurd zijn", aldus de geschrokken vader, die nog niets van de politie heeft gehoord.

Volgens de man gebruikt zijn zoon geen drank en/of drugs. Waarom hij gewoon is doorgereden nadat hij een ravage had aangericht? "Hij moet in paniek zijn geweest toen hij er vandoor ging."

Alle artikelen geladen. Overzicht →