'Politie treft geen blaam bij steekpartijen, vrouw toch overleden' 

22 maart 2018 - 11:36

De politie handelde op de juiste manier tijdens twee steekincidenten in Maastricht op 14 december vorig jaar, door de ambulance omwille van hun eigen veiligheid tien minuten lang op afstand te houden.

De politie dacht een tijd lang dat de twee opeenvolgende dodelijke steekpartijen iets met terrorisme te maken konden hebben. En terecht, want zoals u hier kunt lezen was het een waar bloedbad die avond. Vandaar dat de ambulance tien minuten lang op afstand werd gehouden. Tot grote ergernis van omstanders, die hun frustraties botvierden door het ambulancepersoneel dood te bedreigen.

Toch heeft de politie het 'gewoon' goed gedaan, blijkt uit een rapport van de inspectie van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bovendien had het niet veel uitgemaakt, want het slachtoffer (een 56-jarige vrouw) zou sowieso toch wel zijn overleden.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht reageert op de handeling van de politie: "Ik spreek mijn respect uit aan hen. Ze hebben in deze vreselijke omstandigheden hun werk goed gedaan. Voor de familie is dat uiteraard een schrale troost. De pijn en het verdriet van deze traumatische gebeurtenis blijven."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie