Politie heeft te weinig nieuwe wapenstokken
Binnenland

Politie heeft te weinig nieuwe wapenstokken.

Fijn, zo'n hypermoderne uitschuifbare wapenstok die agenten kunnen gebruiken om lastige burgers aan te pakken. Er is alleen een groot probleem: de leverancier heeft zich verkeken op de grote vraag ernaar en kan ze nu niet allemaal leveren.

Dit staat in een brief die verstuurd is aan de teamchefs. Sinds begin deze maand wordt met de nieuwe stok - elf centimeter langer dan de oude en van staal in plaats van rubber - gewerkt. Sommige agenten hebben hem ook al gekregen. Anderen moeten nog op cursus en moeten de stok waarmee ze oefenen vervolgens weer inleveren en weer overschakelen naar de oude, lekker handig.

Politievakbond ACP is dan ook verbaasd. De aanbesteding loopt al heel lang, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp tegen de NOS, en dan moet je als leverancier wel weten hoeveel stokken je moet gaan leveren.

De verwachting is nu dat eind augustus of begin september de nieuwe wapenstokken bij alle bureaus op de deurmat zullen ploffen. Overigens noemt een woordvoerder van de politie het officieel niet een 'tekort', maar zouden de trainingen sneller gaan dan gepland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →