Politie is nu al helemaal klaar met Pokémon Go
Binnenland

Politie is nu al helemaal klaar met Pokémon Go.

Officieel is hij nog niet te spelen in Nederland, maar u speelt het ook al. Geef maar toe. De politie is er echter al helemaal klaar mee. Pokémon-zoekende hordes mensen zorgen namelijk voor verdachte en soms gevaarlijke situaties.

Er zijn al meldingen binnen gekomen van gevaarlijke situaties in Eindhoven en Haarlemmermeer. Dat allemaal omdat de spelers slechts oog hebben voor hun smartphone, weet het ANP. Ook het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) kreeg te maken met Pokémon Go. Er liepen mensen rond in voor bezoekers verboden ruimtes. "Er is een zieke Pokémon in het AMC - wij zullen goed voor ‘m zorgen. We stellen het op prijs als je ‘m niet bezoekt."

Met de Pokémon Go-app is het de bedoeling dat de gebruiker beestjes, die bekend zijn uit de Pokémon tv-serie, vangt. Die beestjes zweven in een virtuele wereld die alleen te zien is door de camera van de telefoon. Momenteel is hij officieel nog niet uit in Nederland, maar via allerlei omwegen werkt het al en is hij prima te downloaden.

Overigens levert het Pokémon Go-zoeken niet alleen beestjes op uit de tv-serie. Gisteravond ontdekte een groep jongens een lichaam bij een vijver in Baarn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →