Politie kan jacht op illegaal vuurwerk niet bijbenen 

20 december 2017 - 13:45

Hee, wat opmerkelijk. De jacht op illegaal vuurwerk loopt niet helemaal vlekkeloos bij politie. Men heeft een schrijnend tekort aan controleurs, wat zoveel betekent als dat de pakkans nagenoeg nihil is. Wat weer zoveel betekent als: bestellen, bestellen, bestellen. En nog meer bestellen. Of in onze buurlanden ophalen.

De politie zoekt zich een ongeluk en vindt op internet dan ook veel informatie over adressen en verkopers. "Deze hoeveelheid is aanzienlijk groter dan de beschikbare menskracht bij de politie", geeft voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP als excuus op in De Telegraaf.

Toch fijn, dat de politie u gewoon zelf mededeelt dat het opsporen een nagenoeg zinloze bedoeling is.

Het CDA trekt daarom vandaag in de Tweede Kamer aan de bel. Maar elf dagen voordat het grote nieuwjaarsfestijn losbarst. Volgens CDA-Kamerlid Van Dam worden bezitters van zwaar vuurwerk bovendien veel te licht gestraft: "Dit vuurwerk heeft de zwaarte van handgranaten en zo moet het ook strafrechtelijk aangepakt worden."

De christendemocraat stelt daarom voor om andere veiligheidsdiensten, zoals de marechaussee, de politie de komende tijd een handje te laten helpen. 

Hoe zit het eigenlijk met handhavers? Kunnen die niet even snel een spoedcursusje krijgen? Vuurwerk en vuilnis controleren lijkt best op elkaar, toch?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie