Politie kan telefoontjes niet aan
Binnenland

Politie kan telefoontjes niet aan.

Als u 0900-8844 ('geen spoed, wel politie') belt, kunt u maar zo twintig minuten in de wacht staan. Door ict-problemen en ziekteverzuim duurt het lang voordat de telefoon wordt opgenomen. 

Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken in handen van het AD. Bij slechts een van de tien telefooncentrales van de hermandad is het april dit jaar gelukt om 90 procent van de bellers binnen 20 minuten te woord te staan. Gevreesd wordt dat er door de lange wachttijd tips verloren gaan: de tipgevers zouden namelijk gefrustreerd raken en afhaken. 

Faal

De medewerkers van de telefooncentrales, voornamelijk vrouwmensen, zijn er klaar mee. "We proberen burgers te helpen, maar door falende ict en gedoe op de werkvloer lukt het gewoon niet", aldus een werknemer. 

Veel mensen ziek

Bij acht van de tien telefooncentrales is er een personeelstekort. Met 14 procent bedraagt het ziekteverzuim twee keer zo veel als landelijk bij de politie. "Het vertrouwen van burgers in de politie staat op het spel. Er moet dringend geld bij om de ict te verbeteren en het ziekteverzuim terug te dringen", zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. 

De korpsleiding weet van het probleem en werkt eraan het ziekteverzuim omlaag te krijgen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →