Politie vangt 14 miljoen voor handhaving lachgasverbod

Politie vangt 14 miljoen voor handhaving lachgasverbod 

04 oktober 2021 - 13:48

Ja pas maar op mensen... Om toe te zien op het verbod op lachgas, wordt 14 miljoen euro extra gestoken in handhaving door de politie. 

Dat meldt demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Het bedrag maakt deel uit van het half miljard dat op Prinsjesdag is toegezegd om 'ondermijnende criminaliteit' beter te bestrijden. Wat dat jongeren eens moeten kappen met de ballonnetjes, is iets waarvoor het wetsvoorstel al lang klaar ligt, maar geld was er nog niet voor uitgetrokken. Want ja, die handhaving hé...

Een groot deel van het Prinsjesdaggeld (82 miljoen euro) gaat naar preventie. "Om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden", zegt onze Ferd. Vooral jongeren in kwetsbare wijken krijgen meer perspectief met behulp van onder andere sociale (gedrags-)interventies, opleiding en toeleiding naar werk."

Overigens is er nog wat anders: de politie krijgt ook nog eens 60 miljoen voor "toekomstgerichte versterking van de opsporing", met behulp van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie. Wat dit precies allemaal gaat inhouden, is niet duidelijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml