Politie laat zich dagelijks mishandelen
Binnenland

Politie laat zich dagelijks mishandelen.

Welk beeld heeft u bij de Nederlandse politie-man/vrouw/transgender? Een correct antwoord hierop zou zijn: iemand die gezag uitstraalt, waar je niet mee moet fucken. Cijfers die de politie vandaag naar buiten heeft gebracht, laten een compleet ander beeld zien. 

In 2017 vonden er maar liefst 9.100 meldingen van agressie tegen het 'gezag' plaats, oftewel bijna 25 keer per dag. Die agressie heeft allerlei vormen: niet alleen (zware) mishandeling, maar ook verbaal geweld, bedreigingen, verzet tijdens arrestaties en in enkele gevallen zelfs poging tot moord. Kortom, de samenleving heeft schijt aan de politie.  

Specifieker...

Agenten blijken het vaakst tijdens een aanhouding (2.779 keer), in het uitgaansleven (993), door verwarde personen (523), in het verkeer (507) en tijdens het uitdelen van een bekeuring op straat (451) of huiselijk geweld (413) verbaal/fysiek geweld te verduren te krijgen.

Ruud Verkuijlen - die schijnt te zijn aangesteld om dit probleem te tackelen - laat in een reactie aan het ANP weten dat dit volstrekt onacceptabel is. "Al ons optreden staat ten dienste van de burger voor een veiligere samenleving. Ondermijning van deze taak, betekent ondermijning van onze samenleving."

Alle artikelen geladen. Overzicht →