Politie moet 50K lappen, want maakte beelden van u tijdens corona

Politie moet 50K lappen, want maakte beelden van u tijdens corona 

21 december 2022 - 13:03

Chinese toestanden in ons kikkerlandje! De politie heeft een boete van 50.000 euro op de deurmat ontvangen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wegens het ongeoorloofd inzetten van camera's tijdens de coronaperiode. Er moest tenslotte wel gecontroleerd worden of u zich wel aan de 1,5 meter hield.

Die werden in 2020 gebruikt om te checken of mensen zich aan de coronamaatregel van 1,5 meter afstand hielden. "Tijdens corona zijn in Rotterdam camera-auto's ingezet, zonder dat hiervan eerst de privacyrisico's in kaart waren gebracht", aldus de waakhond in een persbericht.

Volgens de AP zijn met de rondrijdende auto's gedetailleerde beelden van mensen verzameld en opgeslagen. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat er te veel beelden werden gemaakt die niet noodzakelijk waren. Voor die overtreding kan de AP naar eigen zeggen echter geen boete opleggen.

De beelden werden geschoten in het coronajaar 2020 gedurende vijf weken, door twee auto's die waren uitgerust met 360-gradencamera's. De gemeente en de politie wilden ermee controleren of mensen wel 1,5 meter afstand hielden van elkaar. De verzamelde beelden werden bekeken in een meldkamer en doorgestuurd naar andere politielocaties.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml