'Politie moet alsnog hoofddoek toestaan bij agenten'
Binnenland

'Politie moet alsnog hoofddoek toestaan bij agenten'.

Drie maanden geleden besloot de politie in Rotterdam dat een hoofddoek niet samengaat met een uniform. Om die reden bleef het voor agenten verboden kenmerken van religie te dragen ten tijde van beroepsuitoefening.

Een fikse tegenvaller voor de Rotterdamse agente Sarah Izat, die wel heul erg graag een hoofddoekje wilde dragen wanneer zij aan het werk was. Ze had er eerder tijdens een dienst al mee geëxperimenteerd. Izat spande hiervoor zelfs een rechtszaak aan bij het College voor de Rechten van de Mens. Het advies van het College is overigens niet bindend.

De Rotterdams-islamitische politieke partij NIDA noemt het besluit van de politie "religiestress die voortkomt uit angst". Leider Nourdin El Ouali vindt dat de politie discrimineert en diende gisterenavond een voorstel in om de hoofddoek bij de politie alsnog mogelijk te maken.

Dat deed de partij samen met een clubje linkse partijen, die ook graag een hoofddoek bij de politie zouden willen zien. Die partijen zijn PvdA, SP en GroenLinks. Alle goede bedoelingen ten spijt, een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad (Leefbaar Rotterdam, VVD, CDA en D66) verwierp het voorstel.

Om aan te tonen hoe slinks links te werk gaat, sloten PvdA, NIDA, SP en GroenLinks recent een stembusakkoord, met als doel Leefbaar Rotterdam buiten de gemeenteraad te houden.

Weet dus waar u op stemt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →