Politie not amused: kabinet wil geen verbod op knalvuurwerk
Binnenland

Politie not amused: kabinet wil geen verbod op knalvuurwerk.

De politie zag het als dé kans voor de politiek om het jaarlijkse geweld tegen hulpdiensten tijdens oud en nieuw eens keihard de kop in te drukken: het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid waarin geadviseerd werd om een landelijk vuurwerkverbod in te voeren.

Volgens de politie gaat geweld tegen het gezag en vuurwerk voor een groot deel hand in hand: "Agressie en geweld tegen de politie is een groot probleem tijdens de jaarwisseling. Door een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen los je daar een groot deel van op", aldus Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen politieambtenaren tegen Omroep West.

Maar helaas, het kabinet - normaal gesproken niet zo vies van het burgertje pesten hier en daar - gaat daar niet in mee. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) schrijven in een brief aan de Tweede Kamer dat zij na lang wikken en wegen een landelijk knalvuurwerkverbod niet zien zitten, want dat zou te vergaand zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →