Politie onderzoekt vergiftiging Wimbledon-speelster
Buitenland

Politie onderzoekt vergiftiging Wimbledon-speelster.

De politie onderzoek beschuldiging van Gabriella Taylor, een Britse speelster van het Wimbledon tennistoernooi. Ze zegt dat ze is vergiftigd, nadat een ze in het ziekenhuis belande met een bacteriële infectie die alleen verspreid kan worden via rattenurine. 

Taylor speelde mee op het juniorentoernooi van Wimbledon toen ze ziek werd en moest afhaken. De moeder van de 18-jarige speelster beweert in The Daily Telegraph  dat het geen toeval kan zijn dat die infectie op dat moment de kop op stak.

Het kan volgens de moeder niet op toeval berusten, omdat ze verbleef in een totaal gezonde omgeving. De Londense Metropolitan Police onderzoekt nu de zaak en heeft nog niemand kunnen arresteren in afwachting van het onderzoek naar het ziekmakende gif.

Twijfels, twijfels, twijfels

Volgens de Britse gezondheidsdienst komt de bacteriële infectie van de jongedame niet veel voor in Groot-Brittannië. Minder dan 40 gevallen per jaar worden er gemeld. De infectie kan milde griepachtige symptomen hebben, maar kan in sommige gevallen leiden tot orgaanfalen of interne bloedingen.

Wetenschappers twijfelen momenteel nog over of dit de juiste optie is om iemand te vergiftiging, omdat het een veel te omslachtige manier is om iemand kwaad te doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →