Politie opent klopjacht op appende automobilist

Politie opent klopjacht op appende automobilist 

05 juli 2023 - 10:04

Even snel een appje sturen naar je buitenvrouw terwijl je over de A28 raast. Ga alvast maar liggen schatje! Je vrouw appen dat je aan het overwerken bent, dat het weleens laat kan worden en dat ze niet op je hoeft te wachten. Een andere Spotify-lijst opzetten omdat ineens dat kattengejank van Suzan en Freek uit de speakers galmt. Iedereen doet het, maar het is hartstikke verboden. En de kans dat je gepakt wordt, neemt alleen maar toe!

Dus pas op! De tijd dat je nog even snel de telefoon erbij kan pakken voor wat quasi noodzakelijke berichten is voorgoed voorbij. De skotoe en het Openbaar Ministerie hadden blijkbaar nog een spaarpotje en gaan fors investeren in tientallen nieuwe camera’s. Deze volautomatische flitscamera's kunnen dankzij slimme software via de voorruit ‘zien’ of iemand achter het stuur een mobieltje in de hand heeft, nu moet een camera nog bediend worden door oom agent zelf. Uit een proef in 2021 bleek dat de pakkans met de nieuwe technologie liefst 95% is!

En dat is kassa voor de staat. Een appje terwijl je aan het rijden bent kost je 380 poepballen en alleen al tijdens de proef werden er 27.000 mensen gesnapt, wat tussen de 1 en 2,5 procent van alle bestuurders is. Nog even appen met de vrouw zit er dus niet meer in. Het systeem maakt ook geen onderscheid of het je eigen vrouw of een buitenvrouw is. De hele bende aanvechten heeft ook geen zin, want de beelden van de camera gaan rechtstreeks naar het CJIB en zijn zo geavanceerd dat ze haarscherp onderscheid maken tussen een telefoon in de hand of een bekertje koffie. Wat er gebeurt als je je eigen lul in je hand neemt onder het rijden, is onbekend.

Wat wel goed nieuws is, is dat de camera blurt wie op de passagiersstoel zit. Dus mocht je in je auto zitten met je minnares naast je terwijl je je vrouw appt dat je nog wat gaat drinken met collega's, dan is er niks aan de hand. 380 euro betalen en hop, gaan met die banaan!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml