Ophef om agent die jas van dakloze pakt
Binnenland

Ophef om agent die jas van dakloze pakt.

In de gemeenteraad moet de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zich morgen verantwoorden voor een agent die maandag een jas van een zwerver in beslag nam. Arno Bonte, Groenlinks-Kamerlid, wil graag opheldering.

De politie Rotterdam twitterde maandag dat zij zeven slapers in een parkeergarage hadden aangetroffen, waarvan eentje een jas droeg van een beveiligingsbedrijf. Een agent heeft de jas van de zwerver afgepakt omdat hij vermoedde dat de jas niet van hem was, meldt Metro

Op de tweet kwamen boze reacties, zoals die van Arno Bonte:  

Op de tweet van Bonte gingen mensen helemaal los. Ook had de politie volgens Marloes Laarschot anders moeten optreden. "Dan haal je het embleem eraf. Maar je pakt toch niet iemands jas af als het -5 graden is. Willem Bosch reageert met: "Misschien even kijken of je hun broek en schoenen niet ook kan afpakken. En dan een foto ervan maken."

Ook strafpleiter Richard Korver is ervan overtuigd dat de agent verkeerd heeft gehandeld. Volgens hem bepaalt een bedrijf zelf of zij kleding in bruikleen geeft of schenkt. Daarnaast mag een jas met een bedrijfslogo niet in beslag worden genomen.   

Alle artikelen geladen. Overzicht →