Politie pakt met grof geweld jihadist op
Binnenland

Politie pakt met grof geweld jihadist op.

Kijk, zo zien we het graag. De Sterke Arm der Wet heeft van zich laten horen door met veel machtsvertoon een jihadist uit zijn huis in Maastricht te werken.

Volgens De Telegraaf werd daarbij gebruik gemaakt van een handgranaat. De gearresteerde radicale islam-lover is de 'extreem gevaarlijke' Mohammed G. Hij zou betrokken zijn geweest bij een 'ernstig geweldsmisdrijf', al is het onduidelijk wat dat dan precies inhoudt.

De Iraakse-Nederlander verbleef, voorzien van een enkelband, in een flat van het Leger des Heils in de Limburgse stad. Hij was sinds oktober vrij na drie jaar in de bak te hebben gezeten en tbs met voorwaarden te hebben gekregen. Die veroordeling kreeg hij omdat hij een bezoekje aan het Kalifaat wilde brengen en betaald had voor een vals paspoort.

De man staat wat terreurdreiging betreft al jaren boven aan de lijstjes van justitie en de inlichtingendienst. Ook in 2013 werd hij al eens van zijn bed gelicht omdat hij een aanslag wilde plegen. Toen oordeelde de rechter echter dat hij niet-toerekeningsvatbaar was in de tijd dat hij zijn snode plannen smeedde - zo vertelde hij islamitische geesten gezien te hebben - en zoals dat dan gaat in dit land werd hij toen niet veroordeeld.

Volgens justitie heeft deze arrestatie overigens niks met terrorisme te maken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →