Verdachte vermiste Anne Faber gepakt, zat in psych kliniek
Binnenland

Verdachte vermiste Anne Faber gepakt, zat in psych kliniek.

De politie heeft in de zaak van de vermiste Anne Faber een 27-jarige man uit Den Dolder opgepakt. Uit een cryptisch politiebericht blijkt dat het gaat om gevaarlijke gek in een psychiatrische kliniek die een lange straf uitzit voor ernstige gewelds- en zedendelicten maar bezig was met terugkeren in de maatschappij.

Maargoed, hij is alleen verdachte vooralsnog. En van Anne Faber nog steeds geen spoor.

Politie:

"Zondag 8 oktober leidde onderzoeksinformatie naar een 27-jarige man, die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat. Openbaar Ministerie en politie besloten de verdachte niet direct aan te houden, in de hoop dat hij het onderzoeksteam naar Anne zou leiden.  Hij werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Toen dat maandagmiddag nog niet gebeurd was, werd hij aangehouden. De familie van Anne is op de hoogte gebracht van de aanhouding.

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving. Belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar Anne is en wat de betrokkenheid van de verdachte is bij haar vermissing. Naast verhoor van de verdachte, worden ook zijn gangen nagegaan, vanaf de vermissing van Anne op vrijdag 29 september. Dit met het doel Anne snel te vinden. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat onverminderd door. "

Alle artikelen geladen. Overzicht →