Politie roept 18 BlokkeerFriezen op voor verhoor
Binnenland

Politie roept 18 BlokkeerFriezen op voor verhoor.

Na intensief speurwerk is de politie in staat gebleken om achttien personen te identificeren die tijdens de intocht van Sinterklaas op de snelweg A7 de doortocht van met anti-Zwarte Pieten volgeladen bussen richting Dokkum belemmerden.

En aangezien de snelweg blokkeren nou eenmaal niet mag van onze wet, zijn die achttien personen door de politie opgeroepen voor verhoor. Daarna zal dan vermoedelijk een niet bepaald misselijke prent op de deurmat vallen, daarom werd speciaal daarvoor al eerder een doneeractie in het leven geroepen. 

Het Openbaar Ministerie zegt overigens dat in totaal 31 mensen zijn aangemerkt als verdachte. De overige dertien personen moeten echter nog worden geïdentificeerd. Misschien dat het OM hoopt dat reeds bekende verdachten hun 'vriendjes' zullen verklikken.

Zoals u ongetwijfeld nog wel weet, waren op 18 november bussen met anti-Zwarte Piet-betogers op weg naar Dokkum om bij de intocht van sinterklaas te demonstreren. Die demonstratie werd door de wegblokkade onmogelijk gemaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →