Politie schrapt opleidingen, want geldtekort 

12 februari 2018 - 10:44

Bij de politie hebben ze het weer dik voor mekaar. Er blijkt gigantische geldnood te zijn, waardoor bepaalde trainingen en cursussen niet of slechts gedeeltelijk kunnen worden aangeboden.

Uit documenten in bezit van De Telegraaf blijkt dat er 43,2 miljoen euro nodig is om alle gewenste opleidingen te kunnen aanbieden, maar dat het huidige budget slechts 22,7 miljoen omvat. Gevolg is dus dat er keihard bezuinigd moest worden.

Zo werd er welgeteld nul euro uitgetrokken voor training in digitale opsporing. Training bijvoorbeeld in hoe een smartphone van een verdachte te kraken, of hoe kinderporno op te sporen. Iets wat ons toch steeds belangrijker lijkt in de huidige wereld, maar de nieuwe generatie speurders heeft binnenkort dus eigenlijk geen flauw idee.

Ook voor extra reanimatiecursussen en rij-instructeurs is geen cent beschikbaar. Gelukkig heeft het kabinet extra geld uitgetrokken ten behoeve van Het Gezag. Het is echter onduidelijk of dit aan de cursussen besteed kan worden, Den Haag wil immers ook meer 'blauw op straat'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie