Upd: Ilgun haalt filmpje van 'mishandeling' weg  

01 februari 2017 - 14:45

De immer stoere Ismail Ilgun heeft weer eens van zich laten horen. Maar wat blijkt? Zo dapper is Neerlands irritantste vlogger helemaal niet. Nadat hij een agente net zo lang uitdaagt totdat ze zijn camera probeert af te pakken, kruipt hij in de slachtofferrol – terwijl je hem op de achtergrond kunt horen piepen dat ze hem ‘op zijn neus geslagen heeft’.

In eerste instantie had Ismail naar eigen zeggen helemaal niet de intentie om het voorval te filmen, want hij is ‘geen irritante jongen die een camera voor die vrouw z’n neus gaat stoppen’. Dat hij uiteindelijk van gedachten veranderde, had alles te maken met het gedrag van de politievrouw zelf, want die ‘deed een beetje raar, weet je’ en ‘kwam al aan met een houding, weet je’.

'Pers van vrijheid'

Het logische gevolg: Ismail doet, zoals het een ware misdaadverslaggever betaamt, verwoede pogingen om de politie duidelijk te maken dat we hier nog altijd met het onvervalste ‘pers van vrijheid’ te maken hebben. Een aangifte tegen de agente in kwestie kan natuurlijk ook niet ontbreken. 

Update 1 februari, 14.45 uur:

Ismail Ilgun heeft inmiddels de video van zijn eigen 'mishandeling' offline gehaald. Volgens Tubantia zegt hij op Facebook dat hij dat doet "wegens omstandigheden", al is het niet helemaal duidelijk wat hij hiermee bedoelt. De politie had wel eerder in een reactie laten weten dat de groep hinderlijk aanwezig was in de binnenstad van Hengelo en dat het de politie in haar werk belemmerde. De nachtelijke beelden uit Hengelo zoals ze op YouTube staan zouden maar een deel van de werkelijkheid laten zien.

Bekijk hieronder:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.