Politie sleept kids uit snikhete auto
Binnenland

Politie sleept kids uit snikhete auto.

Wanneer u uw kroost in een dichte auto laat bivakkeren terwijl het zonnetje hoog aan de hemel staat heeft u er weinig van begrepen, zeg maar gerust niets. Tóch gebeurde dat gisteren twee keer, in Ter Aar en in Assendelft.

In Ter Aar ging het fout bij een lokale supermarkt. Een 38-jarige vader ging boodschappen doen en liet zijn twee kinderen bakken in de brandende zon. De politie heeft het kinderduo uiteindelijk bevrijdt en de vader aangehouden.

Ook in Assendelft betrof het een supermarkt waarvoor een ouder haar kind liever in de auto achterliet. Een klein meisje werd hier slachtoffer van haar eigen verwekster. De politie, die de auto openbrak, trof een totaal bezweet en niet goed aanspreekbaar meisje van slechts 2.5 jaar oud aan. De ambulance moest er zelfs aan te pas komen om haar gezondheid te controlen. Ondertussen stond moeder zich druk te maken over broodbeleg en volkorenbrood.

Beide incidenten krijgen een staartje en zijn gemeld bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Alle artikelen geladen. Overzicht →