Politie stoort zich aan gedrag fietsers na dodelijk ongeval
Raar

Politie stoort zich aan gedrag fietsers na dodelijk ongeval.

De politie van Elburg-Oldenbroek reageerde met verbijstering op het gedrag van twee fietsers op de plaats van een treinongeval in 't Harde. Een na het ongeval aanwezige agent had de twee gevraagd 'een stukje om te fietsen' maar daar waren ze niet van gediend.

Gistermiddag was de agent ter plaatse nadat een persoon onder een trein was gekomen en overleden, schrijft de Telegraaf. Samen met hulpverleners zette hij de plaats delict af om vervolgens een grote mond te krijgen van twee fietsers.

Toen de agent aan hen vroeg om de eerstvolgende spoortunnelovergang te gebruiken, werd eerst de vraag door de fietsers gesteld waarom er daar geen agent stond om ze te helpen. Zij vonden de elektrische fietsen namelijk nogal zwaar. De agent reageerde in zijn emotie wat geprikkeld. Een van de fietsers zei toen: "Als je zo reageert ben je niet geschikt voor het politiewerk jongen, je kunt dan beter ander werk zoeken." Toen de twee wegfietsten volgde nog: 'de politie staat voor waakzaam en dienstbaar, maar van die dienstbaarheid is niets te merken'. 

Gesprek

"Wij zijn ook (net) mensen en dergelijke heftige incidenten gaan ons ook niet in de koude kleren zitten. Graag wil ik ook nog met u/jullie in gesprek. Bij deze nodig ik u dan ook uit om met de motoragent die u aansprak in gesprek te gaan. Neemt u contact op met politieteam Veluwe Noord of komt u langs voor een bak koffie?" Is de reactie van de politie op Facebook.

Alle artikelen geladen. Overzicht →