Upd: Spanjaard had gasflessen nodig voor zijn werk
Binnenland

Upd: Spanjaard had gasflessen nodig voor zijn werk.

De Rotterdamse politie heeft gisteren een busje met Spaans kenteken gestopt dat met gasflessen op en neer reed bij de Maassilo.

In de Maassilo stond gisteren om 20.30 uur een optreden van de Amerikaanse band Allah-las gepland. Dat werd even daarvoor afgelast, omdat de Spaanse politie gistermiddag contact had gezocht met burgervader Ahmed Aboutaleb. Reden? Het concert zou wel eens doelwit kunnen zijn van een terroristische aanslag.

Rond 21.30 uur zagen patrouillerende agenten ineens een busje heen en weer rijden in het gebied rondom de Maassilo. Toen het laadruim geopend werd, bleken er gasflessen in te liggen.

In een reactie om 21.50 uur stelde Aboutaleb dat de vondst niet per se gelinkt kon worden aan terreur. Volgens Abou zou het ook kunnen gaan om een lasser of loodgieter, die toevallig in de buurt was.

De Spaanse bestuurder, die stomdronken achter het stuur zat, werd aangehouden en wordt verhoord. Volgens het Spaanse persbureau Europa Press heeft de chauffeur geen banden met jihadisten en zijn de gasflessen bedoeld voor thuisgebruik.

De Rotterdamse politie wil dat nog niet bevestigen. "De uitlatingen in Spaanse media, laten we aan de Spaanse media", aldus een woordvoerder.

Update 08.52 uur: De aangehouden Spanjaard lijkt niets met terreur te maken te hebben. De man blijkt monteur van beroep en had dus een logische verklaring voor het vervoer van de gasflessen.

Wel is vannacht in Brabant een 22-jarige man in de boeien geslagen, die wordt gelinkt aan de terreurdreiging bij het concert van de Amerikaanse rockband Allah-Las. Het huis van de man wordt momenteel doorzocht, meldt de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →