Upd: NL verdeeld over stroomstootschokken dementiër
Binnenland

Upd: NL verdeeld over stroomstootschokken dementiër.

Een 73-jarige agressieve en demente man is afgelopen weekend in een verpleeghuis in Rotterdam-Noord tégen de regels door de politie bewerkt met een stroomstootwapen. 

Medewerkers van het verpleeghuis probeerden de doorgedraaide man eerst te kalmeren met pilletjes, toen dat geen uitwerking had schakelde doodsbang personeel ten einde raad de politie in. Die zagen de vergeetachtige bejaarde vervolgens een raam vernielen met een stuk metaal, waarbij de man zelf gewond raakte.

Om de man uit te schakelen werd een beroep gedaan op de taser, omdat de inzet van een politiehond en/of een wapenstok meer schade zou veroorzaken. Nadat de man eenmaal spartelend op de grond lag, werd hij geboeid.

Achteraf bleek dat tegen de afdelingsregels. De man had dus niet getaserd mogen worden, iets dat de verantwoordelijke agent én het personeel allebei niet wisten. 

Nadat de verwarde man uiteindelijk was gekalmeerd, is hij onderzocht op de afdeling waar hij verblijft. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Update 11.25 uur: Inmiddels is het hek van de dam, bemoeien de wereldverbeteraars van Amnesty International en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zich ermee. Grapperhaus vindt dat de agenten ook best op begrip moeten kunnen rekenen want hee, het was voor hen ook een 'akelige' situatie.

Amnesty International is uiteraard verbolgen over de kwestie, volgens de organisatie neemt de politie de regels niet serieus en kunnen we niet spreken van "een incident, maar van een veel groter probleem."

Alle artikelen geladen. Overzicht →