Politie tasert psychiatrische patiënt, Amnesty woest
Binnenland

Politie tasert psychiatrische patiënt, Amnesty woest.

De politie heeft op 17 juli in een separeercel in Capelle aan den IJssel zijn geweldsmonopolie doen gelden door een arme weerloze psychiatrische patiënt meerdere keren te taseren. Amnesty International hoorde dit. En is WOEDEND.

De mensenrechtenorganisatie eist dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar het tasergebruik van de agent en spreekt zelfs van 'marteling', meldt Eenvandaag.

Want hoe haalt de politie het in zijn hoofd om een doorgedraaide woeste patiënt met psychose die door het personeel maar niet onder controle te houden is met een stroomstootwapen te bewerken?

Amnesty vindt bovendien dat de politie in totaal liefst drie grenzen overschreden heeft: (1) de persoon was in een separeercel, dus Amnesty vindt dat de man 'onder controle' was, (2) de taser is direct op de huid van de patiënt gezet en dat mag niet van Amnesty en (3) de taser is herhaaldelijk gebruikt, Amnesty vindt dat één keer voldoende is.

Ongetwijfeld weer voer voor ophef de komende dagen in Nederland. Kamervragen, mensen die ontslagen worden, vervolgingen, enzovoort. Zijn we wel twee jaar verder, maar heeft Amnesty in elk geval zijn zin.

Alle artikelen geladen. Overzicht →