Politie tegen boa’s: Geweldsmonopolie is van ons, okee?

Politie tegen boa’s: Geweldsmonopolie is van ons, okee? 

11 december 2018 - 11:53

Zo, en nu moet dat gezeik om een busje pepperspray en gummiknuppel maar eens afgelopen zijn. Als je niet door de politiekeuring bent gekomen, accepteer dat dan gewoon en berust in je hondenpoep-bekeur-lot.

De politie ziet namelijk niets in het bewapenen van alle 23.700 boa’s die ons land rijk zijn. Simpelweg om het feit dat zij vinden dat het toepassen van (buitensporig) geweld aan hen toebehoort. "Dat is een principieel standpunt waar wij aan hechten", aldus korpschef Erik Akerboom in een brief aan de Tweede Kamer.

Niet dat er helemaal niets wordt gedaan voor de bibberende opsporing ambtenaren (BOA). Zo zal er worden gekeken naar het intensiveren van de samenwerking door meer en betere informatiedeling en door toegang te geven tot politielocaties en bedrijfsprocessensystemen.

Het is trouwens niet zo dat alle boa’s onbewapend de straat op gaan. Enkele honderden, voornamelijk werkzaam in buitengebieden, hebben wél de beschikking over pepperspray, gummiknuppel en/of zelfs een vuurwapen. Dat komt omdat zij grotere risico’s lopen of het alleen moeten rooien zonder back-up van de politie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie