Politie vat idioot in de kraag om projecteren antisemitische tekst

Politie vat idioot in de kraag om projecteren antisemitische tekst 

07 juli 2023 - 11:16

Stoer man. Een 30-jarige man uit Gouda vond het gisteravond leuk om naar buiten te gaan, allerlei spullen mee te nemen om te tekst "Joden runden de slavernij, blanken schaften het af" op een gebouw in Capelle aan den IJssel te projecteren.

Heb je dan een leven? Dat dachten wij niet. Of in elk geval een triest leven. De tekst was op een kantoorgebouw op bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel geprojecteerd en vanaf de Van Brienenoordbrug in Rotterdam goed te zien. De 30-jarige man werd in de buurt aangetroffen. Hij had materiaal bij zich waarmee teksten kunnen worden geprojecteerd. Dus ja, dan is 1 + 1 wel 2 in dit geval, nietwaar?

Dit heerschap werd dan ook in de kraag gevat, zit nu vast en wordt vandaag gehoord. Hij wordt verdacht van discriminatie en het aanzetten tot haat. Of hij ook te maken heeft met eerdere soortgelijke projecties elders wordt nog onderzocht, aldus de politiewoordvoerder.

Fractievoorzitter van D66 Rotterdam Agnes Maassen noemt de tekst op Twitter stuitend. Bij haar tweet heeft ze ook een filmpje gevoegd waarop de geprojecteerde tekst te zien is. "Stuitend en het is zeer belangrijk dat de daders snel worden opgespoord. Ik ga dit aankaarten in de raad met schriftelijke vragen", aldus Maassen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml