Politie: 'Verdachten aanslag De Vries zijn Pool en Rotterdammer'

Politie: 'Verdachten aanslag De Vries zijn Pool en Rotterdammer' 

07 juli 2021 - 11:39

De Amsterdamse politie heeft bekend gemaakt dat de 2 verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries die achter slot en grendel zitten een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige Rotterdammer zijn.

Na een klopjacht werden de twee gisteravond klemgereden op de A4 bij Leidschendam. Onder hen is volgens politiecommissaris Frank Paauw ook de mogelijke schutter. De derde verdachte is geen verdachte meer en kon daarom weer terug naar huis.

Dat de verdachten uit Tiel (de Rotterdammer heeft daar ook een adres) en Maurik komen wordt door ingewijden, ook in het criminele milieu, gezien als een sterke aanwijzing dat de aanslag uit de hoek komt van Ridouan Taghi (waarbij De Vries naar eigen zeggen ook op een dodenlijst stond), meldt Het Parool.

USA: Peter R. is een held!

De aanslag op Peter R. de Vries houdt de gemoederen flink bezig en niet alleen in eigen land, ook over de grens wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze laffe actie.

Zo hebben de Verenigde Staten - die De Vries natuurlijk goed kennen vanwege zijn uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway op Arubahet geweld tegen de misdaadverslaggever scherp veroordeeld. "Het is niet alleen een aanslag op een Nederlandse nationale held, maar ook een aanslag op de vrijheid van de pers", meldt de Amerikaanse ambassade in Den Haag.

Zoon: Dank voor alle steunbetuigingen!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml