Politie verspreidt nepnieuws over begraafplaats 

05 april 2018 - 14:47

Is dat ff ernstig dan? Als de politie een bericht naar buiten brengt, gaan wij er onomstotelijk vanuit dat dit correcte informatie betreft. Wij hebben sinds zaterdag nauwelijks meer een oog dichtgedaan na het bericht dat grafschendend tuig onze favoriete begraafplaats in het Overijsselse Diepenheim van een make-over had voorzien.

Stamboomonderzoek wijst namelijk uit dat daar onze tante Lenie (respect, u zou vandaag 169 zijn geworden maar de Heer besliste anders) samen met haar eeuwig trouwe waterschildpad (met 84 jaar veel te jong van ons heengegaan) van hun welverdiende rust genieten.

Vrouw alarmeerde politie met vermoedens

De politie meldde onder meer dat graven omver geschopt en geslagen waren, met als boosmakertje wat pijnlijke plaatjes van, inderdaad, gedemonteerde graven. De slooppartij-informatie was afkomstig van een vrouw die het graf van haar moeder kwam bezoeken en bij het zien van de ravage de politie informeerde.

Storm is de werkelijke boosdoener

Nu blijkt dat er helemaal geen respectloze honden op de laatste rustplaats van onze tante Lenie en vele anderen zijn geweest. Weet u wie gezorgd heeft voor de puinhoop? Het was Allah. Of Jezus. Of Shiva. Of wie dan ook. Een hogere macht besloot in ieder geval een storm los te laten op het kerkhof, met alle gevolgen van dien.

De politie nam het verhaal zonder checken over van de verontwaardigde bezoeker, iedereen terecht boos en verdrietig natuurlijk. Beheerders van de begraafplaats hebben uiteindelijk het ware verhaal verteld, waardoor de politie nu meldt "op het verkeerde been te zijn gezet".

We hopen in ieder geval voor nabestaanden dat de schade aan de graven van hun dierbaren snel hersteld wordt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie