'Politie verzint massale kermis-knokpartij'
Binnenland

'Politie verzint massale kermis-knokpartij'.

Een dag niet gefaald, is een dag niet gediend. De politie berichtte zaterdagavond over de voortijdige sluiting van de Haagse kermis op het Malieveld, wegens verschillende vechtpartijen waar zo'n honderd man bij betrokken zouden zijn.

Klinkt vrij intimiderend natuurlijk. Wanneer u op de site van de politie leest dat de sfeer op de kermis 'chaotisch' was en er meerdere vechtpartijen uitgebroken waren, dan denkt u: asjemenou, daar moet heel wat aan de hand geweest zijn.

Niets blijkt echter minder waar. Althans, volgens verschillende kermisexploitanten dan. Zij stellen dat er om twee agenten was gevraagd nadat twee jonge jongens elkaar wegduwden. In plaats van dat koppel te sturen, stond zowel de ME als een overmacht aan agenten binnen no time op het Malieveld om de boel schoon te vegen.

Beveiligingsbeelden hebben ondertussen uitgewezen dat er inderdaad geen vechtpartijen hebben plaatsgevonden. Volgens de politie dus wel, wie heeft hier gelijk?

Volgens de teleurgestelde explointanten, want omzetverlies, heeft de politie van een mug een olifant gemaakt en was er geen enkele aanleiding om de kermis te sluiten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →