Politie vindt duizenden kilo's koraal in Brabant
Binnenland

Politie vindt duizenden kilo's koraal in Brabant.

In het Brabantse Berghem heeft de politie een recordvangst materiaal van beschermde diersoorten gedaan. In een bedrijfspand en vijf loodsen werden onder meer tweeduizend kilo koraal en huiden en botten van dieren als slangen, varanen, schildpadden en apen aangetroffen.

De huiden, het ivoor, de botten en beelden lagen tentoongesteld in een soort showroom en opgeslagen in zakken, dozen en kratten, meldt Omroep Brabant. Ook werd een half miljoen euro en goud aangetroffen. Zowel de financiële waarde als de schade aan het milieu is enorm. De 53-jarige eigenaar is hoofdverdachte in de zaak. 

Een container uit China die in de Rotterdamse haven werd gecontroleerd bracht de politie op het spoor van de opslagruimte. In de container vonden ze 400 namaakartikelen en vijftien dozen met maar liefst 345 kilo koraal.

'Compleet koraalrif'

De politie is geshockeerd door de vondst. "Alleen al het koraal: koraalriffen zijn de regenwouden van de oceanen en worden ernstig bedreigd. Vergunningen voor koraal worden niet of nauwelijks afgegeven, daarom zie je het ook nergens te koop. Bij deze doorzoeking troffen we een compleet koraalrif aan." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →